Мирослав Найденов ще оглежда сградите за ИАРА в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:42 / 23.05.2012
1658
След като днес Министерски съвет реши Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) да се премести в Бургас, до седмица-две, земеделският министър д-р Мирослав Найденов ще посети предлаганите няколко сгради за седалище на агенцията, след което до месец трябва да се промени и правилника й - нейното местонахождение и процедурата се задейства. Това каза областният управител Константин Гребенаров.

Сградите, които може да заеме екипа на Изпълнителната агенция премествайки се в Бургас са - на бившия профсъюзен дом, една от сградите в пристанището, в морското училище има свободна площ, както и бившата сграда на ВиК дружеството.

След като МС прие аргументите, а именно че 70% от риболовния флот е на територията на област Бургас, премиерът е препоръчал само да не останат хора без работа. Екипът на агенцията, който се очаква да се премести в Бургас са между 80 и 100 души.

Както Гребенаров, така и кмета Димитър Николов са поели ангажимент на мениджърския екип да бъдат предложени общински или държавни жилища за ползване. Областният управител каза, че това е една добра новина, която ще улесни бранша. Регионалната служба на агенцията, която е в Бургас остава да функционира.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).