Министърът на образованието посети най-голямото училище в Поморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:53 / 03.06.2024
3817
Училищата днес трябва да се стремят не просто към високи резултати на учениците си, но и към развитие на таланта им и формирането им като пълноценни личности. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на среща с училищния екип и директора на СУ “Иван Вазов" в Поморие. Той отличи образователната институция с плакет на МОН за множеството активности, които реализира, а в срещата участие взеха и кметът на общината Иван Алексиев и началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас Петя Петрова.

"Разнородните дейности, които реализирате, показват че активно работите с учениците и ги развивате като личности", подчерта проф. Цоков. Той насърчи училището да кандидатства пред МОН и да получи статут на "иновативно". "Това ще ви даде възможност да обменяте опит и добри практики с училища от цялата страна и да бъдете още по-успешни", обясни министърът.

Директорът на училището Петя Казакова представи една от последните инициативи на училището - конкурс "Монополи Поморие“, който провокира съзидателното мислене на учениците с изискване монополи картата да включва стратегически обекти, илюстриращи инфраструктурата на града. Следващата стъпка е провеждане на училищен турнир "Монополи Поморие“, в който учениците ще се забавляват и учат едновременно, като развиват и прилагат придобитите знания по предприемачество. В училището работят активно и по програмите на МОН и развиват редица клубове по интереси.

В  СУ “Иван Вазов" в Поморие се обучават 730 ученици и се предлагат профили по предприемачество и чужди езици. От тази година предстои да стартира и профилирано обучение по електронна търговия. Традиционно училището дава и високи резултати на националните външни оценявания.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).