Министър Вътев: Организирането на фермерски пазари ще осигури достъп на потребителите до истински български продукти

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:57 / 27.07.2023
546
Организирането на постоянни фермерски пазари ще осигури ежедневен достъп на потребителите до истински български продукти. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на среща със земеделски производители в град Разград, съобщиха от пресцентъра на министерството. Той посети Панаира на киселото мляко, който общината организира за 21 път, където разговаря с производители на храни и занаятчии. Министър Вътев проведе среща и с кмета на общината Денчо Бояджиев и със заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим.

По време на срещите министър Вътев подчерта, че на България й липсват организирани производители в кооперативи и в тази връзка Министерство на земеделието и храните ще работи по два ключови закона - Закон за търговията със земеделска продукция и Закон за кооперативите, за да може да има ясни стимули за кооперирането. "Няма как да успеем, защото всеки се бори сам на пазара“, допълни още министърът и подчерта, че трябва да се стремим да правим продукти с по-висока добавена стойност.

В рамките на посещението си в Разград министър Вътев посети и Професионалната гимназия по селско стопанство и хранително-вкусови технологии "Ангел Кънчев“ и разгледа базата на Селекционния център по животновъдство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).