Министър Павлова представи на синдикати предложенията за бюджет 2025-та

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:46
204
Увеличения на средствата по ред пера е заложило Министерството на правосъдието (МП) в проекта на бюджет за 2025 г. за специализираните структури. Проектът е изпратен на Министерството на финансите (МФ). 

Исканията на всички синдикални организации са взети предвид и разходите за силовите дирекции са изведени като приоритет. Това стана ясно днес на работна среща на министъра на правосъдието Мария Павлова с представители на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Съюза на синдикални организации в системата на МП, Синдикат "Охрана“, Синдикат на пенитенциарните служители, Синдикат на служителите в МП, Синдикат на служителите в ГДИН и новоучредената Синдикална организация на служителите в Бюрото за защита на застрашени лица (БЗЗЛ). На срещата присъстваха още заместник-министър Михаела Мечкунова, главният секретар на МП Николай Зашев, както и професионалното ръководство на трите специализирани дирекции – Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), Главна дирекция "Охрана“ и БЗЗЛ.

Синдикатите бяха информирани подробно от министър Павлова за параметрите на исканите увеличения. Сред тях са увеличения на допълнителните възнаграждения за постигнати резултати в служебната дейност; за прослужено време; за храна; за времето на разположение; за  униформено облекло, пътни разходи и др.

Окончателният вариант на проектобюджета за 2025 г. ще бъде изготвен в МФ, последната дума е на Народното събрание.

Министър Павлова информира синдикатите също, че предстои да бъде свикан Съветът за социално партньорство с обновен състав, като в него ще влязат и новите синдикални организации. Представителите бяха запознати и с изготвения проект на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, който пряко касае тяхната дейност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (578):
08.10.2024 Два пъти повече пари са предоставени на хора с увреждания за стартиране на собствен бизнес
08.10.2024 Ето на каква база ще се изчисляват новоотпуснатите пенсии
07.10.2024 Добра новина за пенсионерите
06.10.2024 Предстои важен ден за пенсионерите в България
02.10.2024 Как действат лицата, които се опитват да измамят НОИ за обезщетения
01.10.2024 Над 103 хил. пенсионери не получиха увеличение 
Още новини от Национални новини:
Почина музикант от "Ахат"
Екшън! Полицай е в болница
Съдиите удължиха с месец Комисията по случая с Нотариуса
За пореден ден: Огромни опашки и напрежение на Летище София
Съдът с ново решение, свързано с Левон Манукян и компания
Туристи счупиха бариерата на президентството


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).