Министерство на туризма: Партньорството между България и Турция е пример за региона

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:57 / 15.09.2023
996
Партньорството между България и Турция е пример за региона се съгласиха двете страни по време на провеждането на 4-та сесия на българо-турския Комитет по туризъм в Истанбул.  Министърът на туризма Зарица Динкова каза, че е необходимо да се използват логистичните възможности на център като Истанбул, на който и България разчита. Близостта на двете страни позволява в рамките на 1 ден да бъдат посетени от туристи обекти и от двете страни, информираха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Зарица Динкова отбеляза, че България е все по-популярна дестинация за зимен туризъм и че през последната зима гостите от Турция са близо 50 000. Тя посочи, че курортите Банско, Пампорово и Боровец са привлекателни дестинации и че през последните години домакинстват на световни и европейски ски и сноуборд състезания.

Зарица Динкова изрази впечатления от устойчивостта и от разнообразието на турския туристически продукт, който е от първостепенен интерес и за българските граждани. Съществува сериозен потенциал за развитие на обмена туристи между България и Турция, като за целта следва да се популяризират по-малко известните дестинации на двете страни на реципрочен принцип.

По време на конференцията министър Динкова заяви, че интеграцията на неправителствените организации в сектора генерира допълнителна добавена стойност за двустранните отношения от гледна точка на споразумения между българските и турските заинтересовани страни.

В рамките на заседанието бе обсъдена и темата относно обмяната на добри практики в подобряването на уменията на работната ръка в туризма. Целта е да се работи по програми за обучение и развитие на млади кадри.

Министър Динкова декларира пълна подкрепа за всяка ползотворна инициатива, която ще се обсъди в рамките на Комитета и която има потенциал да задълбочи двустранните отношения в тази област.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1292):
23.07.2024 Денков: Не съм предлагал Николай Ненчев за посланик на България в Украйна
23.07.2024 ПП: Кабинетът "Денков" е оставил България с най-нисък дълг в ЕС
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
Още новини от Национални новини:
Ето го мъжа, пребил човек заради паркомясто в София
Известен подсладител повишава риска от съсирване на кръвта
Асен Василев: Славчев остава шеф на Комисията за противодействие ...
Оставиха в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Трифонов: Македония е част от моето сърце като българин!
Донко Узунов е новият изпълнителен директор на ДКК


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).