Минималната заплата става 340 лв. от днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
10:39 / 01.01.2014
766
Минималната месечна работна заплата се увеличава на 340 лeвa от днес. Предходната година размерът й беше 310 лeвa. Минималната работна заплата за един час ще бъде 2,03 лева, докато през 2013 г. беше 1,85 лева.

Новият размер на минималната работна заплата отговаря на основните принципи на политиката по доходите по отношение на нископлатените работници. Той ще гарантира по-добро задоволяване на техните и на семействата им потребности, ще намали обхвата на "работещите бедни" и ще генерира по-оживени стопански процеси по линия на вътрешното потребление. Очаква се да доведе до изсветляване на доходи и намаляване на обема на сивата икономика.

От днес е в сила данъчно облекчение за хората с минимални доходи. Физическите лица ще могат да ползват данъчно облекчение за доходи, непревишаващи минималната работна заплата.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).