Медицинският хеликоптер с първа мисия по въздух от мястото на инцидента

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
14:16 / 20.06.2024
1062
Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) изпълни първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение. Това съобщават от ЦСМПВ. Предходните две успешни мисии бяха т.нар. hospital to hospital – от лечебно заведение до лечебно заведение, наречено още "вторична мисия“.

Сигналът е получен в Координационната централа на ЦСМПВ в 12,19 ч. По същото време екипът на д-р Динко Щилиянов и медицинска сестра Нина Минкова извършват тренировъчна мисия на тунел "Железница“. За тези полети медиците тръгват напълно оборудвани. Това позволява хеликоптерът да бъде директно пренасочен към района на Ихтиман, където се е случил инцидентът. Екипът пристига на мястото в 12,34 ч.

Пациентът е 37-годишен немски гражданин, пострадал при скок с парашут. Той е в тежко състояние. Транспортиран е по въздух до площадката на УМБАЛ "Света Екатерина“, където в 13,05 ч. е поет от реанимационен екип на ЦСМП – София и откаран с линейка до УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Уникален! Ергенът Евгени с емоционален призив към шофьорите
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" отправяли заплахи към Ивелин Михайлов, казв...
Две степени на опасност са обявени за утре!
Международна военноморска група, с българско участие, започва раб...
Горан Благоев: Св. Синод най-накрая да излезе със становище за во...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).