Мангъров: Всички мерки да падат!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
17:25 / 05.05.2021
3499
Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка, по един или друг претекст, трябва да отпаднат и държавата да се върне към нормалния ритъм на живот. Това заяви епидемиологът доц. Атанас Мангъров. В противен случай той прогнозира тежък сезон за туристическия бранш, по-тежък от миналия. Според него, страната ни не е успяла да извлече ползи от начина на управление на пандемията чрез не толкова строги мерки.

"Едно от нещата, с които се гордее нашето правителство, е това, че ние сме се справили толкова добре, защото мерките в нашата страна не са били толкова строги и толкова стриктно прилагани, както в другите страни. Ние сме направили нещо като български вариант на шведския модел. Това действителност е така, но за съжаление ние не успяхме да се възползваме от плодовете на този начин на управление на епидемията. Ние получихме много малко или никакви ползи от това, което се направи в нашата страна. Това, което виждам като резултат от изборите, е че в Народното събрание влязоха хора, които са привърженици на налагане на по-стриктни и по-строги мерки от тези, които бяха до момента.

Аз продължавам да мисля и да твърдя, че най-доброто, което може да се направи за нашата страна, е тези мерки да отпаднат. Доказа се от нашия опит, от опита на много страни от Европейския съюз, че тези мерки са безсмислени. В страните, в които те бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха никак добри. В най-лошия случай те бяха напълно съпоставими с нашите. Всички сме наясно, че нашите мерки не бяха от най-строгите“.

Доц. Мангъров коментира, че продължаването на действието на ограничителните мерки ще доведе до сериозни щети за икономиката ни.

"Вижда се, че продължават училищата да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този начин до края на настоящата учебна година. Близо година и половина нашите деца не ходят на училище, нашите студенти завършват - на практика без да получават никакви практически умения. Това са неща, които ще се отразят много лошо и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще“.

Виж коментарите (3)

Още по темата (14406):
17.10.2024 Тези хора трябва да се възползват от ваксините
17.10.2024 Към момента имаме смес от няколко вируса, които циркулират
17.10.2024 Ангел Кунчев: Всякакво самолечение с антибиотици е абсолютно неприемливо и в повечето случаи повече вреди, отколкото помага
15.10.2024 Грипът идва с празниците в края на декември
14.10.2024 Лекар: Ръстът на заболяванията ще дойде около Коледа и Нова година
13.10.2024 Проф. Кантарджиев: Бумът на грипа е като си дойдат българите с аеропланите от Великобритания и кашлят по летищата
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).