МВР вече има достъп до базата данни на тол системата, да му мислят нередовните шофьори!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:07 / 11.10.2024
484
От 10 октомври Национално тол управление осигури възможност на Министерство на вътрешните работи да извлича информация за преминаващите пътни превозни средства от електронната система за събиране на пътни такси, с цел контрол върху застраховката "Гражданска отговорност“.

Тази функционалност позволява на МВР да използва данните, заснети от тол системата, за проверка дали застраховката е валидна и дали автомобилът има такава. Достъпът до базата данни е посредством съществуващия комуникационен канал за обмен на данни между НТУ и МВР, което прави процеса по правоприлагане по-бърз и ефективен. 

Планира се и допълнително разширяване на възможностите за правоприлагане, като се предвижда изграждането на аналогична връзка за контрол и по отношение на годишния технически преглед на пътните превозни средства. Това ще допринесе за повишаване на безопасността на пътя чрез осигуряването на по-добър контрол върху техническата изправност на автомобилите. ​

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Орлин Горанов: Ех, друже... ще ни липсваш! Нека ти е леко там, ср...
Президентът Радев: Българската сцена изгуби една легенда!
Кирил Маричков в едно от последните си интервюта: Май дръпнах дяв...
Кирил Маричков е починал при много нелеп инцидент
Правят филм за едно от най-големите имена в българската музика пр...
Зрители: Този въпрос в "Стани богат" счупи тъпомера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).