МТСП започва Проекта за социално включване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:57 / 23.07.2010
505
МТСП започва Проекта за социално включване със заем от Световната банка в размер на 40 милиона евро, каза заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова на пресконференция с официалния представител на Световна банка за България Маркус Репник в МТСП днес. Чрез проекта ще се разшири обхвата на услугите, свързани с грижи за деца и ще се подобри училищната готовност на децата от семейства с ниски доходи и децата с увреждания на възраст до 7 години, допълни тя.

Проектът е насочен към деца и семейства от рискови групи. Услугите по него ще включват работа с родители. Ще се финансират дейности за формирането на умения за отглеждане на деца до 3-годишна възраст на родители и семейства. За децата от 3 до 7 години услугите са насочени към интеграция в детските градини и подобряване на училищната готовност. Финансирането предвижда и обучение на доставчици на социални услуги и персонал в детски градини.

Бенефициенти по проекта са общините. Ще бъдат включени всички общини, които са и областни центрове, както и минимум по още една община от всички 27 области. Основни критерии за избора на бенефициенти са относителният дял на подпомаганите чрез месечни социални и семейни помощи деца в общината, многодетни семейства и самотни родители със социални помощи, деца с увреждания, в детски градини, в предучилищна възраст и деца с начално образование.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Редки имена празнуват днес
МВР опроверга твърдението на икономистите, че са "най-раздутата и...
Окриха грешка при изчисляването на минималната заплата
Решават за абсолютната забрана за продажба на райски газ за физич...
Как да проверим здравния си статус и редовно ли работодателят ни ...
Определят номерата на партиите и коалициите за вота на 27 октомвр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).