Лиляна Павлова иска новият пътен шеф да бъде проверен за конфликт на интереси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:23 / 30.08.2013
965
Назначението на инж. Стефан Чайков за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" дава предпоставка за блокаж на пътните проекти, които България изпълнява. Това заяви Лиляна Павлова, народен представител от политическа партия ГЕРБ и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов, по отношение назначаването на инж. Стефан Чайков за председател на УС на АПИ. По думите на Павлова - назначаването на новия шеф на АПИ е в пълна несъвместимост. 

"Тази несъвместимост се изразява в това, че инж. Чайков има участие в 12 фирми, като в някои от тях е и акционер. За да може да заема поста председател на Управителния съвет на АПИ, той не трябва да има абсолютно никакво участие във фирми", обясни бившият регионален министър. 

Според нея обаче - притеснителен е фактът, че новият председател на АПИ вече подписва договори. "Той още вчера подписа договора за обхода на град Монтана, който се изпълнява с европейски средства. 

"Фактът, че инж. Чайков в момента няма право да заема тази длъжност, означава, че той нелегитимно подписва договори с европейско финансиране", отбеляза Лиляна Павлова и добави, че това е още един аргумент, който ще даде възможност на Брюксел подобно на юли 2008 година да издаде решение, с което да ни каже, че спира парите за пътища заради конфликт на интереси. 

Павлова апелира още към това да бъде проверено участието на инж. Чайков във фирми, свързани със сектора, който ръководи. 

"Ако тази видима несъвместимост не бъде премахната, нека да бъдат прекратени правомощията на инж. Стефан Чайков като председател на АПИ. В противен случай ние имаме един нелегитимен председател на агенцията", коментира още Лиляна Павлова.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).