Лиляна Павлова: Законови промени ще допринесат за развитието на Черноморското крайбрежие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:14 / 28.09.2012
1113
Законови промени ще допринесат за развитие на икономическия и туристически потенциал на Черноморското крайбрежие. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутата Димчо Михалевски относно политиката за развитие на територията и икономическия и туристически потенциал на района на Българското Черноморско крайбрежие.

Михалевски каза, че по темата за устройството на територията са започнати три важни процедури, свързани с изготвяне на кадастрални и специализирани карти. Правителството на ГЕРБ прекрати тези процедури, посочи той. Павлова отговори, че безспорно политиката за развиване на икономическия и туристически потенциал на Българското Черноморско крайбрежие е важна. Усилията са насочени към усъвършенстване на законовата база. Законодателните промени вече са на вниманието на Народното събрание. Промените предвиждат да се ограничи застрояването в зона А, да се махнат сергиите по крайбрежната ивица, да се въведат по-добри изисквания за преместваемите обекти.

Оперативна програма "Регионално развитие" дава възможност за интервенция за развитие на икономическия потенциал, като 11 млн. лв. са дадени на общините да развият своя туристически потенциал, отбеляза министърът.

Димчо Михалевски зададе допълнителен въпрос дали ще се положат усилия за осигуряване на средства за Агенцията по кадастър. "Предвид ограничените възможности на бюджета, предвиждаме да се даде възможност за публично-частно партньорство за изготвянето на кадастрални карти", отговори Павлова.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).