Лекарите, които спасиха бебе с играчка в гърлото: Трябваше да действаме веднага

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:30
212
Burgas24.bg ви съобщи на 15 октомври, че лекари са спасили 8-месечно бебе, което е живяло с пластмасова играчка в гърлото си в продължение на 5 дни и никой не е подозирал за това. Детето е преглеждано от няколко лекари, които първоначално мислели, че влошеното му здравословно състояние се дължи на инфекция.

След спешен преглед в столичната болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" става ясно, че момиченцето е погълнало част от играчка.

Д-р Станчева, първият специалист, прегледал бебето, посочи, че детето е имало температура, било е отпаднало и е имало обилно слюноотделяне. 

"Това е случай, при който няма как да се съмняваме, че детето е погълнало нещо, ако родителите не са ни казали. Това не се вижда при начален преглед, но с техниката и апаратурата успяхме да го диагностицираме", добави тя.

"Дете, което не се съпротивлява при преглед, означава, че е в сериозна декомпенсация. Частично са минавали вода и храна, въпреки играчката в гърлото", каза доц. д-р Тодор Попов.

"Ние трябваше да действаме веднага – с помощта на бронхоскоп и без наложителна подготовка трябваше да действаме моментално – извадихме го за секунди", обясни доц. д-р Цветомир Маринов.

По думите на началника на "Детска отоларингология"доц. д-р Цоло Цолов има около 40-60 подобни случая годишно. 

"Нашите лекари имат насоченост към такива неща. Има и деца на по 6 месеца. Смъртността при децата до 1 година е голяма. Родителите трябва повече да обръщат внимание", каза още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пуснаха срещу 15 бона главатар на банда за каналджийство
Откриха изчезналата Биляна мъртва!
28 октомври ще бъде неучебен ден за част от учениците
Радев изрази съболезнования на близките на Николай Волев
Бойко Борисов от Бургас: Това упражнение ни струва 100 милиона
Земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).