Лекар посочи храните, които провокират развитието на рак

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:50 / 16.06.2022
483
Проучвания показват, че определени храни могат да провокират възпаления в организма и да увеличат риска от развитие на рак.

Професор Дейвид Заридзе обяснява, че доста често причината за развитието на онкологичните заболявания се дължи на неправилния начин на живот, липсата на физическа активност, на почивка, лошите навици, лошите условия на околната среда. Освен това Заридзе посочва и популярни храни, които провокират развитието на рак.

"Неслучайно преработените месни продукти бяха признати за канцерогенни. Те включват наденица, шунка, колбаси. Не става въпрос да не се докосвате до тези храни, но те със сигурност не трябва да са основното ви хранене", казва професорът.

Той посочва и какво трябва да има в диетата на тези, които не искат да се разболеят от рак, а също така съветва да се увеличи физическата активност.

"Трябва да ядете повече зеленчуци и плодове. Те наистина намаляват риска от рак. Храненето трябва да бъде разнообразно, просто се фокусирайте върху растителни храни, риба, домашни птици", казва още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Антон Златанов: Успяхме да притворим вратата на нелегалната мигра...
Емблематичен сериал, променил телевизионната индустрия, се завръщ...
Предприемач: Бедните българи губят между 5 и 12 млрд. лева всяка ...
Борисов: Най-страшното за България е етническата карта
61-годишна жена роди, кръстиха бебето Петър, таткото е на 65
Министърът на енергетиката: Няма да има режим на тока в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).