Легендарен документ отива в история: Търговците вече издават електронни касови бележки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:27 / 19.05.2024
1558
Търговците започнаха да се възползват от възможността да издават електронни касови бележки. Това се случва след промени в Закона за ДДС, влезли в сила от началото на годината, и след последващи изменения в наредбата за касовите апарати.

Една от най-големите компании, която предлага дрехи, обувки и стоки за дома във физически магазини в моловете, вече пита клиентите си дали искат да получат касовия бон в електронен вид, съобщава "Телеграф".

За да стане това, потребителят трябва да даде на продавача телефонния си номер. Клиентът получава есемес с линк към сайта на търговеца, където трябва да се регистрира. Но и дори да не си направи регистрация, може да си свали касовия бон във формат pdf.

Ако пък се регистрира, клиентът получава QR код, чрез който има достъп до търговско копие на касовата бележка в електронен формат, което няма данъчна стойност. Магазинът издава едновременно с електронната касова бележка и касов бон на хартия, а обяснението на продавача е: "Заради НАП. Можете обаче да я хвърлите“.

Връщането на стоката става само като си кажеш отново телефонния номер на касата. Съгласно наредбата електронният бон може да се праща и по мейл.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).