Купуваме килограм кайма "Стара планина" за 7-8 лв

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
14:42 / 24.08.2010
672
Кайма по утвърден стандарт "Стара планина" ще струва около 7-8 лв., а килограм кренвирши ще се продават за близо 10 лева. Това коментира генералният директор на Националната ветеринарно-медицинска служба д-р Йордан Войнов.

Продуктите по старата рецепта вече са на пазара, а инспекторите следят за използването на соя и консерванти в тях.

Според д-р Войнов не се очаква драстично поскъпване на месните продукти, произведени по стандарта. "Цената на кайма по стандарта "Стара планина" ще е някъде между 7 и 8 лв., а кренвиршите - до към 10 лв., което мисля, че е нормално. При кренвирши, които бяха 6-7 лв. дори 8 лв., сега тези, които са 8-10 лв., мисля, че не е драстична разликата. Виждаме сериозен интерес както от страна на потребителите, така и от страна на месопреработвателите да работят по тези утвърдени стандарти", коментира д-р Войнов.

До момента 23 производители са регистрирани да произвеждат месни продукти по старата рецепта. Регистрацията им струва 100 лева. Инспектори на ветеринарно-медицинска служба ще следят за използваните съставки. Глобата при първо нарушение е 5000 лева, а при повторна грешка се отнема лицензът за марката.

Източник: Дарик


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Затварят от днес част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Почина Борис Бекяров
Доц. Кунчев: Хора, моля ви, не им се връзвайте на глупостите и не...
Полицай е загинал при катастрофата край Стара Загора
Бизнесмен: Това е абсолютно безумие! 45% от българите са получава...
Има загинал при катастрофата край Стара Загора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).