"Куклата" на Путин: България се превръща в Украйна 2.0

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:08 / 19.08.2023
2091
Олга Скабеева, един от главните пропагандисти на президента Владимир Путин, коментира акцията, извършена от група фенове на "Левски", които разбиха паметната плоча на монумента в София и опънаха транспарант с думите "Демонтаж".

"В София за пореден път оскверниха Паметника на Съветската армия. Вандали нахлуха в него през нощта и разбиха възпоменателния надпис. България продължава да се превръща в Украйна 2.0", написа Скабеева в телеграм.

Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин пък разпореди образуването на наказателно производство за оскверняването на Паметника на Съветската армия в София, предаде руската държавна агенция ТАСС.

"Срещу Паметника на Съветската армия в българската столица са извършени вандалски действия, като група футболни фенове са нападнали палатковия лагер на защитниците на паметника и са повредили гранитна плоча в основата му", се казва в съобщението.

"Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин  е възложил на главната следствена служба на ведомството да разследва съвместно с руското Външно министерство оскверняването на паметника, издигнат в чест на съветските воини-освободители в София", се допълва в изявление на Комитета.

Според посочената институция "в рамките на разследването ще бъдат предприети стъпки за установяване на самоличността на лицата, отговорни за това престъпление, а техните действия ще бъдат подложени на наказателна и правна оценка".

Виж коментарите (3)

Още по темата (67):
23.04.2024 Вяра Тодева още ходи с охрана
21.04.2024 Евелина Келбечева: България пази 185 паметника на Червената армия окупаторка, няма друга такава държава в Европа
12.01.2024 Захарова пак с остро изказване към България
22.12.2023 Проф. Каприев: Демонтиран е паметникът на българската несвобода и доброволния отказ от нея
21.12.2023 Денков: Областният управител ще обжалва решението на съда за демонтажа на Паметника на Съветската армия
21.12.2023 БСП: ДСБ и "Да, България" са гуляйствали с торта с лика на МОЧА
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).