Кубрат Пулев: Войната е най-лошото нещо след природните бедствия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:42 / 17.03.2022
1627
Кубрат и Тервел Пулеви вече са в САЩ, където се подготвят за мачовете, които им предстоят на американска земя. Известно е, че на 14 май Кобрата ще се изправи срещу Андрей Федосов, а веднага след него брат му ще премери сили със Сергей Ковальов. Тервел Пулев се завръща на професионалния ринг след дълго отсъствие. Той ще се боксира в зала "Форум Ингълууд" в Калифорния, като срещата му с руснака Сергей Ковальов е главното събитие на вечерта. Същата вечер, но в подгряващ мач, на ринга ще излезе и брат му Кубрат, който пък се завръща към професионалния бокс. 

Кубрат Пулеви коментира следващия си съперник в "Тази сутрин": "Опасен противник, който ще търси да мачка. Нокаутьор е, бърз е, но аз съм подготвен и смятам, че мога да го победя. Няма да е лесно, но ще го победя", заяви Кобрата.

Съперникът на Тервел обаче е много сериозен - трикратния световен шампион от Русия Сергей Ковальов. Според Кубрат задачата на брат му ще е много по-тежка, защото той ще премери сили срещу световен шампион: "Ако победи, ще е велико за цяла България", добави Кобрата. Двамата се надяват в залата отново да има много наши сънародници, които да ги подкрепят. 

Боксьорът коментира и войната в Украйна. За него е недопустимо да се случват подобни неща в 21-ви век, но смята, че вина има и у двете страни.

"Жалко за всичко това. За мен това е недопустимо в 2022-ра година да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. В никакъв случай не подкрепям действията на Путин, но вината не винаги е само от едната страна. 

Вина на политиците е, техен провал. Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци в 21-ви век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. Да напускаме с торбите и багажите. Това е в разрез с всякакъв човешки разум", заяви Кубрат Пулев.

"За мен хората трябва да седнат и да говорят. Трябва да има разбирателство, мир. Войната е най-лошото нещо след природните бедствия. Само дипломация трябва, всичко останало налива масло в огъня", добави Кубрат Пулев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (152):
02.09.2024 Трикратен олимпийски шампион в борбата почина на 86
08.07.2024 Мими Христова: Нещата от реалния живот са много по-болезнени, отколкото в борбата
21.05.2024 Събориха част от спортния комплекс на Кубрат и Тервел Пулеви
19.05.2024 Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
19.05.2024 Уникално! Българин срази звезда в GLORY и е близо до двубой за титлата
31.03.2024 Христо Стоичков: Гордея се с братя Пулеви и ги подкрепям винаги
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).