Край на хубавото време?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:43 / 10.04.2024
2255
През следващите дни времето у нас ще бъде слънчево, топло и приятно за сезона. В петък (12 април), обаче, над крайните северни райони на страната ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 11 до 16 април на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е подготвена от дежурния синоптик Анастасия Кирилова.

Вятърът ще е слаб от север - северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между 22 и 27 градуса. 

В събота (13 април) над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на повече места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Минималните температури ще са по-високи, а дневните - почти без промяна.

В неделя (14 април) хубавото време се завръща отново и ще бъде слънчево, сутринта - почти тихо, а по обяд - със слаб северозападен вятър.

В началото на следващата седмица с ориентиране и усилване на вятъра от юг, времето ще се затопли още. Облачността ще се увеличи и във вторник (16 април) на места в Западна България ще превали и прегърми.

През април у нас се очаква средната месечна температура да бъде над нормата, която за по-голямата част от страната е между 10 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 8 и 14 градуса, а за планините - от минус 5 до 3 градуса. Най-ниските температури през април ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 27 и 32 градуса, съобщи главен асистент д-р Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).