Контролната комисия на БСП: Нинова не може да бъде отново председател на партията

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:13 / 29.06.2024
869
Корнелия Нинова не може да бъде избрана отново като председател на БСП. Това решение е взела контролната комисия на левицата днес. 

"Всеки социалист, който е бил или е председател на ОБС, РС, ГС, ОБлС и на БСП, както и на ОбКК, РКК, ГКК и ОПКК два последователни пълни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната кампания 2024 г., не може да бъде избиран отново на същата позиция в отчети и избори 2024 г". Това реши на свое заседание на Позитано 20 в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове Общопартийната контролна комисия на БСП, съобщават от пресцентъра на партията.

"В тази връзка, Корнелия Петрова Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател на БСП. Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Корнелия Петрова Нинова. Това реши още комисията с пълно единодушие, без гласове "против" или "въздържал се".

Общопартийната контролна комисия напомня още, че 2 последователни пълни мандата е императивна норма, при която няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (224):
03.07.2024 Депутат от ДПС: Гласувах против кабинета "Желязков", вотът ми беше отразен грешно
03.07.2024 Костадинов: Успяхме да накараме представителите на другите партии да имат политическа мъдрост и да обуздаят ДПС
03.07.2024 Ето кои депутати от ДПС се отцепиха и гласуваха "против" правителството на Росен Желязков
03.07.2024 Радев: Политическата криза продължава
03.07.2024 Пеевски: Русия печели днес
03.07.2024 Асен Василев: Силно се съмнявам, че третият мандат е възможен, той би бил нелигитимен
Още новини от Национални новини:
Младите родители, които дишат райски газ пред бебето си в Созопол...
Самоубийство в сградата на Нова телевизия!
Депутат от ДПС: Гласувах против кабинета "Желязков", вотът ми беш...
Измама с лицето на популярна наша журналистка
Ето я лятната резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец" край Бур...
Майка диша райски газ пред бебето на Веселата уличка, бащата тату...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).