Контрабандни анаболи в тайник на автомобил откриха митничарите на Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:55 / 15.10.2012
642
Опит за контрабанден внос от Турция на голямо количество от 2 899 инжекции и таблетки с опасни анаболни стероиди пресякоха митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Задържани са 2 000 таблетки "Аnapolon"- един от най-силните стероиди за трупане на мускулна маса и 899 ампули с инжекционен разтвор "Primobolan Depot", който освен за мускулна маса се използва и за екстремни диети за отслабване. И двата медикамента са много опасни за здравето, ако се приемат без лекарско предписание и наблюдение.

Контрабандната пратка е открита в тайник под кората на резервната гума на лек автомобил. Колата марка "Нисан" с турска регистрация е управлявал 42-годишен български гражданин от област Силистра, който е пътувал заедно със семейството си в посока от Турция за България след полунощ. Шофьорът и неговите спътници са обявили на българския граничен митнически пункт, че са гостували на роднини и приятели през почивните дни и не внасят нищо за деклариране. Въпреки тяхната убедителност, дежурните митнически инспектори извършват проверка на автомобила и в тайник над резервната гума засичат две черни найлонови торби с фабричните опаковки от общо 2 899 анаболни стероиди.

Срещу шофьора на колата 42-годишен български гражданин с инициали З.Х. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В обясненията си пред митническите органи той твърди, че е получил пакетите от свой приятел в Турция, за да ги пренесе до Силистра.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).