Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Колко се увеличиха цените на зеленчуците и месото?
Автор: Екип Burgas24.bg 21:26 / 16.02.2022Коментари (0)675
©
Доматите и краставиците са рекордьори по поскъпване в последните две седмици, сочат данните са на Комисията за стоковите борси и тържищата.

Февруари започна с оранжерийни домати от 2,40 лв. за килограм. Две седмици по-късно те вече 2,75 лв., или 20% нагоре.

Оранжерийните краставици на първи февруари са били 3,62 лв.,а сега са 4,85 лв., или по-скъпи с 34%. 

Почти няма промяна при месото и колбасите. Малотрайните колбаси и шунката са средно 5 лв. за килограм. Близо толкова е и килограмът свинското месо вече повече от година.

Ако държавата не подпомогне българския производител, опасенията са, че догодина родното производство ще намалее значително.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
В столичния кв. "Младост 1" откриха труп на жена, има следи от насилие
Риск от чума по дребните преживни животни
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: