Километрични опашки от автомобили на границата с Гърция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:16 / 02.07.2023
550
На границата с Гърция има километрични опашки за влизане в страната, съобщи БГНЕС. Гражданите чакат с часове.

Вчера и на ГКПП "Кулата“, и на "Илинден – Ексохи“ имаше километрично задръстване от автомобили за влизане в Гърция, след като стана ясно, че има срив на системата за граничен контрол.

По информация на "Гранична полиция" към 13 часа днес трафикът за преминаване в Гърция е интензивен на ГКПП "Кулата" и на ГКПП "Маказа" на изход за леки автомобили. През гранични пунктове "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

От полицията препоръчват, гражданите, които пътуват към и от Р Гърция, да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".

На останалите гранични пунктове има интензивен трафик на границата с Румъния - нa  ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход. На ГКПП“ Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход. ГКПП" Силистра" не работи от 05.30ч., поради технически проблем, в двете посоки и колите се пренасочват към ГКПП "Силистра"-ферибот. Заради монтаж на покрив движението от ГКПП "Видин“ на изход и на вход в България се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница“ и "Крушари"/"Добромир“ става от 8 до 20 часа.

Интензивен трафик има и на граничните пунктове с Република Сърбия - на ГКПП "Калотина“ има ремонт и платната са стеснени.

Нормално е натоварването на граничните пунктове с Република Северна Македония. Интензивен трафик има на границата с Република Турция - трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" на вход и на изход за леки и товарни автомобили.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).