Кардиолог: Това не е просто временен проблем, а вик от мозъка ви за помощ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:42
268
Сериозен проблем в тялото се показва от три сигнала, които не могат да бъдат пренебрегнати. Ако човек почувства внезапна слабост в тялото, вижда "светът да се размива пред очите му“ и говорът му е неясен, тогава той трябва да потърси помощ.

Кардиологът Олга Бокерия пише за това в своя канал Telegram, отбелязвайки, че говорим за предвестници на опасно състояние, когато инсултът все още може да бъде избегнат. По същество "това е последният шанс“.

Както обясни лекарят, изброените сигнали показват преходна исхемична атака (или TIA).

"Това не е просто временен проблем, а вик от мозъка ви за помощ. Той ви дава последния шанс да разберете какво не е наред и да предприемете действия“, пише Олга Бокерия, отбелязвайки, че слабостта или замъглената картина могат "бързо да преминат", но това облекчение е измамно.

Както обясни кардиологът, TIA е призив за действие. Ако такава атака бъде пренебрегната, тогава след неуспех и сигнали за това може да последва инсулт, променящ живота на хората.

Лекарят припомни как се проявява самият инсулт - нарушение на кръвообращението в мозъка, което води до необратими увреждания. В това състояние има проблеми с говора, понякога човекът изобщо не може да говори. Наблюдава се и изтръпване на лицето или ръцете.

"Особено от едната страна на тялото“, пише лекарят. Други признаци включват проблеми с координацията, замаяност, замъглено зрение и силно главоболие. Тук "времето е решаващият фактор“, заключава кардиологът, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Устойчивите технологии в отоплението и охлаждането на домовете
Отвлякоха и пребиха непълнолетно момче
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" с обяви старта на нов курс ...
Пуснаха собственика на фаталния балон под гаранция
Много българи прибягват до заем, за да покрият жилищните си разхо...
Красотата на есенните листа в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).