Каракачанов: България е поставена пред опасността да бъде залята от вълна от мигранти

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
21:38 / 08.10.2024
493
"Войната в Близкия Изток ни поставят пред перспективата България да бъде залята от още една вълна нелегална мигранти", каза лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Само един милион са хората в Ливан, които напуснаха домовете си и засега са в някакви други части на Ливан. В същото време двата милиона палестинци от Ивицата Газа са мигранти. В Турция има около 4 милиона вече имигранти предимно от Сирия, от Близкия изток и от Афганистан. България е поставена пред нова опасност от вълна от нелегална имиграция", добави той в ефира на bTV.

Според него границите на България трябва да се затворят в настоящия момент.

Според бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев няма промяна в констатациите след КСНС при президента.

"За две години и половина, откакто беше предишният съвет, се констатираха резултати, които показват, че България не е станала за две години и половина по-защитена на своите граница. Тепърва се изказаха предположенията и желания ние да вдигнем разходите за отбрана на 2,5%, тепърва се казва, че има огромна дупка в оградата. Тепърва се разбра, че няма окомплектовани армия и полиция. Тоест отново едни и същи констатации, а времето вече е различно“, заяви той.

По думите му има много сериозни предизвикателства пред България

"Вероятното увеличение на мигрантския натиск от Близкия изток, както и разбира се клетките, които има "Хизбула“ и други организации, които могат да бъдат активирани по всяко време“, каза още Керемедчиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (98):
08.10.2024 Директорът на ЦРУ алармира, че "някои грешни решения" могат да доведат до по-нататъшна ескалация на конфликта в Близкия изток
08.10.2024 Иран отрича да е имало експлозии до ядрения реактор в Исфахан
07.10.2024 Червеният кръст: Бомбите трябва да спрат да падат! Хуманността трябва да надделее
07.10.2024 Бивш министър на външните работи: Войната в Близкия изток може да бъде предотвратена
07.10.2024 Експерт прогнозира постепенно поскъпване на бензина и дизела
05.10.2024 Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някаква форма ще трябва да въведем военно обучение
Още новини от Национални новини:
9 октомври много важен ден за 4 зодии
Прокуратурата погна бившия кмет на Кърджали за престъпление по сл...
Прокуратурата: Законът е спазен при разследването срещу Джейхан И...
Бизнесмен: Хората не се замислят, че рано или късно с техните пан...
Почина музикант от "Ахат"
Екшън! Полицай е в болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).