Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какви са условията за теглене на бързи кредити и прекратяват ли се предсрочно?
Автор: Екип Burgas24.bg 11:37 / 03.01.2024Коментари (0)1468
©
Заявяването на бързи кредити набира все по-голямо търсене у нас и, съответно, възникват въпросите какви са условията, за да получим такъв. Все пак, колкото и бърз и свободен от особено много изисквания да е процесът, той има своите особености, които ще разгледаме тук.

Валидна лична карта и възраст над 18 години

За начало, при повечето продукти от типа бърз кредит е необходимо единствено да сте над 18-годишна възраст и да имате валиден документ за самоличност (за предпочитане – лична карта), удостоверяващ данните, възрастта и принадлежността ви към жителите на Република България.

Кредити не се отпускат на лица под 18-годишна възраст и на лица, които не могат да представят валиден документ за удостоверяване на самоличността им.

Валидно попълнена документация

Нещо, което често се пропуска, когато се обсъждат условията за получаване на подобни видове кредитни продукти. Невалидно попълнената информация – била тя поради неволно допусната грешка, или съзнателно – автоматично ще доведе до отказ на заявката ви за кредит. Съответно, при попълване на документите и представяне на такива, при нужда, винаги проверявайте и се уверявайте, че всичко е въведено коректно.

Кредитно досие

Кредитната история обикновено играе по-малка роля при бързите кредити, отколкото при тези от банковите институции. В някои ситуации, обаче, твърде лошата кредитна история може и да повлияе върху решението на фирмата за кредитиране. Това е валидно, включително и ако кандидатствате за множество кредити едновременно, тъй като се отразява в Централния кредитен регистър, който се проверява от институциите, отпускащи какъвто и да било вид кредити.

Трудов договор или друго удостоверение за доходи

Това обикновено не е задължителен елемент. За някои видове бързи кредити, обаче, е нужно да се представи документ, който да показва доходите ви за шест месеца назад. По принцип се изисква предимно за по-високи суми или по-специфични кредитни продукти. Може да се изисква трудов договор или служебна бележка за осигурителния ви доход шест месеца назад.

Поръчител

Особено рядко е изискването за поръчител при заявяване на кредитния продукт. Както и с трудовия договор и удостоверяването на доходите, в повечето случаи се прилага, когато сумата на кредита е доста по-висока или самият кредитен продукт е с по-специфични условия. От самия поръчител се изисква валиден български документ за самоличност, понякога съчетан с документ, удостоверяващ доходите или трудов договор.

Може ли да се прекрати предсрочно?

 

По-голямата част от кредитите могат да бъдат погасени предсрочно. При това обикновено има няколко особености. Можете да погасите няколко бъдещи вноски, като срокът и размерът на оставащите вноски си остават същите. Или да погасите предсрочно част от сумата, което ще означава, че срокът ще намалее, вноската може да се промени или не (в зависимост от индивидуалните особености на продукта) и ще трябва да внасяте и следващия месец (или след две седмици), но е цялостната лихва, която ще платите за общата сума, също ще намалее.

В някои ситуации, например, преди изминаването на определен срок от получаването на кредита, предсрочното погасяване може да се таксува с определена лихва. В други случаи това се извършва напълно безплатно за потребителя на кредитния продукт.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: