Каква е присъдата на Сергей от Молдова, хванат с хероин на границата ни?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:11 / 29.01.2024
810
Бургаският апелативен съд потвърди присъда на Окръжен съд – Ямбол, с която Сергей Б. - гражданин на Молдова е признат за виновен в контрабанда на почти килограм хероин на обща стойност от близо  хил. лв.  

Престъплението е извършено на 17 април 2023 г. По време на проверка на автомобила на подсъдимия -"Крайслер Гранд Вояджер“ на ГКПП Лесово, обл. Ямбол митническите служители открили наркотичното вещество, разпределено в два облепени с тиксо пакета между личните му вещи в чанта. Без да има надлежно разрешително за това подсъдимият пренесъл през границата на страната, от Република Турция в Република България, поставените в автомобила му и превозвани с него 983,30 грама – хероин.

Пред първоинстанционния съд подсъдимият е признал всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. На основание чл. 242, ал.2, предл.1, вр. чл.55, ал.1 и чл.58а, ал.4 от НК съдът му наложил наказание "лишаване от свобода“ за срок четири години, което да изтърпи при първоначален "общ“ режим, като на основание чл.55 ал.3 от НК не му наложил наказание "глоба“.

Присъдата е обжалвана от подсъдимия пред въззивната инстанция. След запознаване с всички материали по делото, обсъждане доказателства и проверка на атакуваната присъда по оплакванията и служебно изцяло, Бургаският апелативен съд е направил извод, че жалбата е неоснователна.

Въззивният съд е намерил първоинстанционния съдебен акт за законосъобразен. Апелативните съдии са преценили, че наложеното наказание е справедливо, ще способства за поправителното въздействие спрямо подсъдимия и ще ограничи вероятността в бъдеще той да извърши други противообществени прояви.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Република България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).