КЗП издирва опасни детски колички у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:04 / 11.11.2010
658
Комисията за защита на потребителите (КЗП) издирва опасни китайски детски колички от моделите Graco Quattro Tour и MetroLite на фирма "Graco". Употребата им крие рискове от заклещване на детето между седалката и табличката пред нея, при което може да се стигне и до задушаване. Тази вероятност е многократно по-голяма за малчуганите на възраст под една година особено ако детето не е със закопчан колан. За рисковете сигнализира Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ (GPSC).

На американския пазар детските колички са продавани в периода между ноември 2000 г. и декември 2007 г. Не е изключено обаче да се появят и в българската търговска мрежа. Експертите съветват потребителите да не купуват от опасните продукти. Родителите могат да ги разпознаят по името на модела, изписано върху етикет на задните колела.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почина Борис Бекяров
Доц. Кунчев: Хора, моля ви, не им се връзвайте на глупостите и не...
Полицай е загинал при катастрофата край Стара Загора
Бизнесмен: Това е абсолютно безумие! 45% от българите са получава...
Има загинал при катастрофата край Стара Загора
Асен Василев: Видяхме доста голямо повишаване на доходите, отлепи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).