КС определи като противоконституционно освобождаването на председателя на НЗОК

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:27
314
Конституционният съд единодушно определи като противоконституционно решението на парламента за предсрочното освобождаване на Стоян Михайлов от поста на председател на Националната здравноосигурителна каса. Решението бе публикувано на интернет страницата на Конституционния съд. 

Народното събрание взе решението за предсрочното освобождаване на Михайлов на 17 април. При гласуването тогава 116 бяха "за", 56 бяха "против", нямаше въздържали се, а ИТН не участваха в гласуването. 

На заседанието са присъствали 10 конституционни съдии.

Станимир Михайлов бе избран за председател на НЗОК на 29 юли 2023 година. Той беше избран със 137 гласа "за", 46 "против" и без въздържали се на повторно гласуване. Михайлов беше единственият кандидат за поста, като неговата номинация бе издигната от "Продължаваме промяната" - "Демократична България“.

След неговото освобождаване поста на председател на НЗОК временно се заема от заместник-председателя на Здравната каса Момчил Мавров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Отново измама, свързана с картите за градския транспорт у нас
Кола е по таван на магистрала "Тракия"
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).