Ивелин Михайлов: Г-н Марков беше политикът, аз бях гарантът

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
19:08 / 25.07.2024
2167
Партия "Величие" отново ще се яви на избори. Този път ще предложим 20-годишен план за развитие на България. Това обяви в студиото на bTV Ивелин Михайлов, смятан за идеолог на партията.

Политическата формация влезе в 50-ото Народно събрание и имаше 13 депутати. В началото на юли шестима народни представители напуснаха парламентарната група на "Величие" и тя се разпадна, защото условието да има група е да се състои от минимум 10 членове.

До разцеплението в партията се стигна, след като Ивелин Михайлов постави ултиматум от групата да бъде изключен председателят ѝ Николай Марков и Виктория Василева (бивш член и депутат на "Има такъв народ“).

Последваха взаимни обвинения между Михайлов, Марков и Василева в заплахи за убийство. Централният съвет на партията официално изключи Николай Марков.

В началото на тази седмица Дарин Георгиев от "Величие", който застана на страната на Марков, обяви, че Ивелин Михайлов е сциентолог. Днес Михайлов отрече да е сциентолог, заяви, че е православен християнин.

Ивелин Михайлов обясни още, че "Величие" е възникнала като местна партия – в община Ветрино, която е обединила хора от общината, които са били срещу поставянето на ветрогенератори в района.

"Марков дойде при мен, доведе ми го диригентът Йордан Камджалов, плюс една жена от списание "Осем", да направим нещо с цел да се подобри България. Аз първоначално не исках да ангажирам местната партия "Величие", а само да ги подпомогна. Г-н Марков беше политикът, аз бях гарантът", разказа идеологът на партия "Възраждане".

По думите му после Николай Марков чрез гласуване в парламента е предал идеите на партията.

За "Исторически парк" Ивелин Михайлов каза, че той е само атаракцион и в него не живеят хора. Къщите са в с. Неофит Рилски (община Ветрино). "Тук се е оформила една общност от млади хора, които искат да се развиват, да четат, нещо да допринасят. Те са в различни сфери. Някои живеят в къщи, други живеят във Варна, пътуват", обясни Михайлов.

Той обясни, че къща в селото може да се купи чрез сайт за обяви и нещо като сделка на зелено. Цената била между 2000 и 4000 евро на квадратен метър.

Виж коментарите (1)

Още по темата (625):
26.09.2024 Депутатите останаха на тъмно и запяха националния химн
26.09.2024 "Възраждане" и ИТН окупираха трибуната на Народното събрание
26.09.2024 Депутатите съкратиха програмата си, но решават за декларацията за Северна Македония
26.09.2024 Депутатите не забраниха операциите за смяна на пола при децата, но се обиждаха от парламентарната трибуна
26.09.2024 Гуцанов: Поредният провал на Народното събрание, трябва да се излезе от това безумие
22.09.2024 Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото на Радев
Още новини от Национални новини:
Военният министър с важна информация за доставка на самолетите F-...
Предупредиха ни: Идва бум на вирусите
Публикуваха прогнозата за времето
Предприемат се мерки от българската държава за извеждането на сън...
Откриха морско създание, което може да причини заразна форма на р...
България е предупредена за неделя, за Бургас кодът е оранжев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).