Ивайло Мирчев: Няма разговор за управление с "ВъZраждане"

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
16:07 / 06.07.2024
1241
"Няма разговор за управление с "ВъZраждане" и това е ясно. Важният въпрос е друг - какво правим със страната. Нови избори? После още едни, а после още едни - поредните? Световният рекорд по най-много проведени предсрочни парламентарни избори е за България. По 100 млн. лв. за всеки вот. И всичко това Пеевски, за да отърве Магнитски и овладее цялата власт в държавата, а заложникът му да не влезе в списъка, докато изпълнява всяко негово желание - от смени на областни управители, през регулатори и промени в закони".

Това написа Ивайло Мирчев от "Да, България", бивш депутат от ПП-ДБ, в социалната мрежа X. И продължи:

"Няма да има политическа сила, която да получи 121+ народни представители. Поне не скоро. Това означава само едно - да се намери начин да се реализират важните за България реформи: Борба с корупцията, завършване на съдебната реформа, да се изберат в регулаторите професионалисти по прозрачен начин, вместо с партийни квоти, реформа на службите, бързо влизане в Шенген и еврозоната.

Това е трудно постижимо докато Пеевски контролира част от съдебната система, националните медии, службите и има капии в повече политически сили, дори персонални депутати. Това няма да е постижимо докато ГЕРБ е функция на Пеевски и се огъва под натиска му, а ДПС е поредният му неуспешен бизнес проект.

За да предложим конкретна формула на българите не е достатъчно да разтръбим гръмко, че сме в опозиция и е невъзможно да обявим, че по приоритетите ни няма да работим с нито една партия, чакайки "смело" да вкараме в парламента заветните 121. И не, това не означава, че някой е гербаджия, или ще стане такъв. Не значи, че е корумпе или ще се корумпира. Означава, че е по-важно да постигнем целите по-горе, за да имаме като резултат най-важното - да живеем в справедлива България, част от еврозоната и Шенген, мощно интегрирана в ЕС, а не в Евразия.

Длъжни сме ако мислим за страната си, за децата си да постигнем това. За да се успеем, обаче трябва да започнем с честен разговор с хората - какво се случи на последните избори, защо стигнахме до този етап и какво променяме, за да продължим. Но да продължим, гледайки хората в очите и предлагайки им ясни решения, а не семплото "просто ще сме опозиция".

Виж коментарите (1)

Още по темата (627):
04.10.2024 Тошко Йорданов за отбранителната ни способност: В момента да ходим да палим свещи
30.09.2024 Служебната власт заминава за ГКПП "Калотина"
26.09.2024 Депутатите останаха на тъмно и запяха националния химн
26.09.2024 "Възраждане" и ИТН окупираха трибуната на Народното събрание
26.09.2024 Депутатите съкратиха програмата си, но решават за декларацията за Северна Македония
26.09.2024 Депутатите не забраниха операциите за смяна на пола при децата, но се обиждаха от парламентарната трибуна
Още новини от Национални новини:
Иво Сиромахов: Дали пък тези лидери не са забогатели внезапно?
Време за пазар: Къде е по-евтино - у нас или в РС Македония?
Съвет на специалист: Кога е най-подходящо да се ваксинираме
Стар или нов: Какъв автомобил предпочитат българите?
Галин Цоков: Честит Международен ден на учителя!
Канадските авиолинии евакуираха първата група българи от Бейрут


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).