Испанец: В България най-накрая намерих мястото си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:56 / 04.02.2024
933
Казвам се Мануел, аз съм испанец. На 3300 километра от родния му град Антекера в Испания, срещаме Мануел в любимия му парк: Борисовата градина, в сърцето на София. Но температурите навън не притесняват южняшката му душа.

"Спрямо моят дом – Испания – в момента е хладно тук, да. Но съм живял в Шотландия няколко години – на студ, вятър, дъжд. А тук имате цели 4 сезона!", сподели той пред NOVA.

Една екскурзия му открила това райско кътче - България. "Първият ми спомен тук е в село Сапарево – близо до Сапарева баня. Тръгнах на автостоп из цялата страна. Видях Велико Търново и се впечатлих от крепостните стени на Царевец, след това изключителния Пловдив, Варна… бях и във Враца! Човекът, който ме качи в колата си, каза – щом говориш испански – си за тук, ще си намериш работа лесно. Не знам защо мислеше така, но се оказа прав!", спомня си испанецът.

С усмивка ни споделя - подчертавайки, че това не е комплимент – от всички чужди страни, в които е живял, в България сърцето му сякаш най-накрая намира мястото си.  

"Тук, а и изобщо на Балканите, носите толкова черти, характерни за испанците – особено за тези в моя край. Хората те приемат като част от семейството си. Обичам празниците ви, с участието на всевъзможни животни в тях, танците, музиката – всичко това ме кара да се чувствам у дома", разкрива Мануел.  

А като истински пътешественик знае: че за да обикне още повече едно място, трябва да го опознае. И тръгва от високо. "Черни връх, Камен дел, Боянския водопад … нямам кола тук, така че задачата не е лесна, но ето – качвал съм се дори на връх "Ботев", споделя той.

Знае, че рано или късно родният му край му ще го призове – за да се погрижи за родителите си. Затова е решен: преди да си тръгне от любимата България, да заснеме колкото може повече от нея. Така за кратко сменяме местата си – вдъхновен от разговора ни, Мануел решава: българите сами да разкажат за най-характерното за страната ни на неговите сънародници.. чрез блога му.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).