Искат 25% увеличение на полицейските заплати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:42 / 20.08.2012
479
Синдикалната федерация на служителите в МВР поиска увеличение на заплатите в системата с 25 %. Основният мотив на синдикалистите е, че "такова увеличение би компенсирало до известна степен намаляването на доходите на служителите в резултат на инфлационни процеси и липсата на реално увеличение на заплатите и на каквито и да е бонуси или допълнително материално стимулиране през последните години."

Синдикалистите искат също така законодателни промени, които да гарантират физическа неприкосновеност на полицаите, както и да се даде възможност за работа извън трудовите отношения с МВР.

В писмо, изпратено до медиите, полицейският синдикат заявява, че ако не се стигне до споразумение с ръководството на МВР, през септември ще има протест.

Основните мотиви за поставяне на този ултиматум от страна на Федерацията пред ръководството на МВР е, че в последните 3 години се обещават законодателни промени, които все още са в процес на обсъждане, допълват от полицейския синдикат. От СФСМВР заявяват, че нямат време, желание и възможност да провеждат преговори още 6 месеца, тъй като е наложително техните искания да бъдат отразени в бюджета на МВР за 2013 г.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).