Инвестиция от 5 млн. лв. в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:48 / 05.12.2023
14350
Завършиха дейностите по обновлението на железопътния участък между бургаското пристанище и гара "Владимир Павлов“ към проекта "От изток към Запад 2“. С реализацията на проекта се улеснява товарният транспорт между морското пристанище и вътрешните връзки като се дава възможност за осъществяване на свързаност и с Европа, по-специално с коридора Ориент/Източно Средиземноморието.

 Рехабилитацията на железопътната инфраструктура включва подмяна на долната и горната конструкция на железния път, смяна на прилежащите стрелки и изграждане на нова "S“ връзка между коловоз "Връзка Изток-Запад“ и първи коловоз на гара Бургас.

 С осъществяването на проекта товарните влакове за гара Бургас Запад и Пристанище Бургас могат да преминават директно от гара Владимир Павлов, без да е необходимо допълнително маневрено движение, което значително ще улесни маневрената дейност в гара Бургас и ще допринесе за развитието на устойчива европейска мрежа за товарен транспорт.

"Изпълнението на този проект е част от  ангажимента ни  за рехабилитация и изграждане  на железопътни връзки с  морски и вътрешни водни пристанища, както и с летища, като целта  е постигане на повишена интермодалност. Максималното използване на националната ни железопътна инфраструктура води до устойчивост и ефективност на цялата транспортна система“ – заяви генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова на церемонията по рязане на лента и пожела скоро да се поздравим и с изградена железопътна връзка с летището.

Обект "Рехабилитация на железопътен коловоз от стрелка № 103 (Пристанище Бургас) до стрелка № 20 (гара Владимир Павлов)“ е част от проект "От изток към Запад – 2. Достъп до коридор ОИС от централното пристанище на Бургас: Рехабилитация на железопътните връзки към Транс-европейската транспортна мрежа", и се финансира от Кохезионен фонд на ЕС и ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020.

Стойността на договора за строителство е 4 978 974,00 лв. без ДДС, а негов Изпълнител - ВДХ АД.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).