Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Интересно за шофьорите
Автор: Екип Burgas24.bg 15:48 / 28.12.2023Коментари (0)687
© Sofia24.bg
Халогенните фарове са стандартно оборудване на много превозни средства. За съжаление, тези източници на светлина често изгарят, като проблемът става особено актуален през зимата, когато се стъмва рано. Експерти посочиха причините за появата на подобни проблеми и посочиха как може да бъде предотвратен бързия отказ на халогенните крушки. Разположението на компонентите под капака в повечето съвременни автомобили затруднява бързата подмяна на изгорели халогенни фарове. 

Достъпът до крушката често изисква премахване на определени части, а понякога дори на предната броня. Това е не само неудобно, но и доста скъпо. Как можете да удължите живота на оптиката и да увеличите максимално нейният ресурс?

Намаляване на напрежението

Един от начините е да се намалите напрежението, подавано към крушките, като използвате специални регулатори. За тази операция е необходим специален скенер за диагностика на автомобила. Процесът на препрограмиране отнема не повече от пет минути. В този случай яркостта на фаровете може да бъде леко намалена, техният живот ще бъде значително увеличен.

Проверка на генератора

Прекомерното напрежение в бордовата мрежа също може да причини повреда на халогенните светлини. Например, ако релето на регулатора на напрежението в генератора се повреди, това може да доведе до подаване на до 16 волта към бордовата мрежа. В същото време производителите на крушки обикновено се стремят към напрежение от 13,5 волта. В резултат на това лампите може да не успеят да се справят с такова натоварване и да изгорят, пише AutoMedia.bg.

Подмяна на кабелите

Подмяната на кабелите се отнася най-вече за стари автомобили. Старите проводници са податливи на контактно окисляване, което създава големи загуби. В допълнение, щипките на лампите във фаровете могат да се износят, което води до постоянно мигане на халогените. При обслужване на стари автомобили се препоръчва да се провери правилната инсталация на светлините, състоянието на фаровете, да се почистят оксидите по контактите и, ако е необходимо, да се смени окабеляването.

Работа с ръкавици

Халогенните лампи бързо се повредят, ако се докоснат с голи ръце. За да избегнете подобна опасност, препоръчително е да сменяте крушките с ръкавици.

Предотвратяване на замъгляването

Често дори новите автомобили имат проблем със замъгляването на фаровете, което се превръща в истински проблем за халогените. Ако не е възможно да смените оптиката по време на гаранцията, можете да отворите щепселите, за да се смеси бързо въздуха във фара с околния въздух, което помага за премахване на замъгляването.

Промяна на схемата за вентилация

Има и по-радикални подходи. Например, някои технически грамотни собственици на автомобили променят схемата за вентилация на фаровете. Информация за това има във форумите в интернет, като този подход е особено популярен сред собствениците на модели като Hyundai Elantra и Kia Ceed.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: