Имплантираха още две изкуствени сърца само за 2 седмици в УМБАЛ "Света Екатерина"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:26 / 31.07.2024
1339
Две изкуствени сърца бяха успешно имплантирани само за 2 седмици в УМБАЛ "Света Екатерина“, съобщиха от лечебното заведение. Устройствата са поставени на пациенти на 38 и 50 годишна възраст, които са с най-тежката форма на сърдечна недостатъчност, дължаща се на дилатативна кардиомиопатия.

Състоянието им налага или трансплантация или поставяне на друг вид устройство, което да подпомогне сърцето, докато изчакат подходящия донор. Операциите са извършени от екип на болница "Света Екатерина“, ръководен от проф. Димитър Петков, изпълнителен директор на лечебното заведение.

Лекарите имплантират в пациентите устройства от най-новата генерация изкуствени сърца Heart mate III, които са най-съвременната и щадяща технология, позволяваща по-бързо възстановяване и по-добро качество на живот.

През последните месеци регулярно в УМБАЛ "Света Екатерина“ се поставят по 1-2 изкуствени сърца месечно на пациенти под 60 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).