Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Има сигнали, че въпреки електронната система, шофьори успяват да се сдобият с легален документ за технически преглед по втория начин
Автор: Екип Burgas24.bg 13:31 / 13.09.2024Коментари (12)1262
©
Новите правила за ГТП влизат в сила най-рано след месец. Електронната система за технически прегледи може да работи в тестови режим. Така шофьорът  може да провери дали колата му ще издържи изпита за вредни емисии преди реалния преглед.

"Не се издава документът за преминат успешно годишен технически преглед. Това дава възможност, ако вие знаете, че автомобилът ви има нещо което не е наред, не е нормално да отидете не в деня в който то изтича ГТП, а малко по-рано. За да имате достатъчно време и да си отстраните проблема спокойно без да има напрежение", обясни Димитър Недялков - заместник-министър на транспорта пред БНТ.

Дали тестът се плаща зависи от пунктовете за технически прегледи. Иначе най-рано след месец трябва да влязат в сила новите правила, според които собствениците на коли, които не са издържали теста за вредни емисии ще имат 30 вместо сегашните 14 дни да решат проблема.

"И три месеца да се дадат, когато един автомобил е технически неизправен и не бъде ремонтиран, той няма как да се оправи", каза Красимир Пъргов - Националното сдружение на пунктовете за ГТП на МПС, зитиран от Pariteni.bg.

Има сигнали, че въпреки електронната система шофьори успяват да се сдобият с легален документ за технически преглед по втория начин.

"Държаната администрация има различни методи за проверка на качеството на извършените прегледи. До 5% от преминалите автомобили да ги върнат обратно на пореден преглед. Има възможност да използват таен клиент", заяви Красимир Пъргов - Националното сдружение на пунктовете за ГТП на МПС.

 

"Следим пунктовете, следим и автомобилите, които имат повече от един отказ. Дали те минават на друг пункт", посочи Димитър Недялков - заместник-министър на транспорта.

 

Нарушения до момента не са установени. А ако бъдат осигурени пари в бюджета за догодина,  транспортното министерство планира да купи мобилни лаборатории, с които да проверява колите за вредни емисии директно на пътя. Предвижда се тайни клиенти да започнат да проверяват пунктовете за годишни технически прегледи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.09.2024 г.
0
 
 
Всеки иска да кара нов или добре поддържан стар автомобил, но над 70% от българите НЕ МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ поради КРАЙНО НИСКИ ДОХОДИ, изключително висока инфлация (през последните години), която не се признава от НСИ, и системно високи цени на всичко в България спрямо средните нива в развитите европейски страни. Тази мярка с техническия преглед има една единствена цел и тя е отклоняване на вниманието на гражданите от нещо друго, което се случва или предстои да се случи. Но докато всички си траем и очакваме някой друг да види битките ни, така ще е!
Aнонимен
на 15.09.2024 г.
0
 
 
А защо не проверяват какво гориво купираме а се хващате за обикновените хора Разберете докато само пишем няма да стане
Aнонимен
на 15.09.2024 г.
0
 
 
Връщам се от почивка в Северна Гърция, там карат преимуществено коли от миналия и началото на този век. Посмъртно няма да минат преглед у нас! Въпросът е как изобщо се движат? Нещо май пак ни таковат с мантрата "европейски ицзисквания"!
Aнонимен
на 14.09.2024 г.
0
 
 
ДОКАТО ТЪРПИМ ДАНИ УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ И ЕВРО пе**ли ТЕГЛО ЩЕ ТЕГЛИМ.
Aнонимен
на 14.09.2024 г.
0
 
 
Като имам газова уредба и реално не замърсявам защо ми дават категория според годината на производство боклуците от държавната администрация?
Aнонимен
на 14.09.2024 г.
0
 
 
Абе вашата майка да и.б.@ ве Докато не грабнем тръбите и бой докато дишате няма да спрете с гаврите с хората явно.
Aнонимен
на 14.09.2024 г.
0
 
 
Пълни пе**ли лаборатории и щуротии дайте пари на хората за нови коли бе миндил не ви ли е срам
Aнонимен
на 14.09.2024 г.
0
 
 
Защо мълчат за колите на газ който в Европа имат стикер ЕКО а тук и дума не обелват. Да вземат да пускат тайни клиенти и на лекъри, депутати, кметове и тн.. да видят там какво чудо е а не да се занимават със обикновения човек който едвам свързва двата края и няма пари за по нова кола.
Aнонимен
на 14.09.2024 г.
0
 
 
Какви тъпотии когато била колата минала на друг ПГП!като си болени се съмняваш в доктора че и той не качествен много ясно че можеш да отиваш при друг доктор,тук е същата работа
Aнонимен
на 14.09.2024 г.
0
 
 
Аз плащам, аз минавам успешно прегледа. Като държавата ми плаща прегледа тогава ще спира коли от движение. Защо в КАТ не мерят вредни емисии като регистрират варели наред, а някакъв мърляв частник който е зависим от мойте пари ще ми се прави на интересен.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първият учебен ден
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: