В Морската градина на Бургас почти на всяка крачка по пътя към плажа се предлагат пица, царевица, дюнери, палачинки и дори скара.
В рубриката "На твоя страна" репортерът Георги Георгиев провери опасна ли е храната, която се продава на открито, особено сега, когато температурите са над 30 градуса?
През миналата седмица контролните органи направиха близо 600 проверки по морето. Спрени от продажба са близо 400 кг продукти, а 8 обекта, в които се предлага храна във Варна, са били затворени.
Най-често нарушенията са свързани с лоша хигиена, изтекъл срок на годност и неправилно съхранение на храните.
Ще се стигне ли до бум на летните вируси и хранителните натравяния? Да рискуваме ли да си купим храна от улицата? Как се съхраняват продуктите, спазват ли се елементарни хигиенни изисквания и какви храни в никакъв случай не трябва да взимаме от търговци на открито?