Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Икономист: Харесвам Европа както провинциално момче - недостъпна чужденка. Но не харесвам евро-бюрократска надменност
©
Харесвам Европа. Харесвам я така, както провинциално момче харесва недостъпна чужденка - хем са го пуснали да се навърта около нея, хем с поглед му напомнят да си знае мястото. Но не харесвам цялата тази евро-бюрократска надменност. Този натиск върху суверенни държави по всякакви теми. Това написа във Фейсбук икономистът от КНСБ Любослав Костов.

Ето какво още пише той:

Ние, българите, си знаем мястото. От 1300 години все сме на същото това място, на което сме и днес. Имаме си комплексите, имаме си и постиженията - както подобава на народ с дълга история. Доста неща ни минаха през главата. България е най-старата държава в Европа и е единствената, която никога не си е сменяла името.

Разбира се, че днес западноевропейците, са успелите. Разбира се, че искаме да имаме вашите доходи и успехи. Това, обаче, което нямате, е исторически опит. Малки сте. Държави на по няколкостотин години. Затова не трябва да сте толкова надменни.

Ние, българите, сме видели много неща. Видели сме как една лудост през 1943 г. обхвана цяла Европа, но само ние не се заразихме с нея. И тогава пак със същите аргументи, вие от Западна Европа, ни казвахте "прости сте, българите, нищо не разбирате от идеологическо просвещение", "мърляви сте, не разбирате от чиста раса".

"Те са с ограничен манталитет, комуто липсва идеологическо просвещение, което го има при нас, в Германия. Отраснал с гърци, арменци и цигани, българинът не вижда недостатъци при евреите, които да оправдаят особени мерки срещу тях. Ако осъществим по-силен натиск, ще предизвикаме обратния ефект.". - Това е информация до немското правителство от 07.06.1943 г. на Адолф-Хайнц Бекерле, посланик на фюрера в София.

Сега разбирате ли защо се гордеем, че 80 години по-късно, продължава да ни липсва "идеологическо просвещение"? Преживели сме куп социални експерименти и странно как, идеолозите на всички антихуманни доктрини, все бяха родени в Западна Европа?

Ние сме виждали много съвети и съюзи, много преди Съвета на Европа и Европейския съвет. Виждали сме Съюза на съветите. И то сме го виждали отвътре. За разлика от вас, в Брюксел, които сте го виждали само отвън. Защо така си мислите, че знаете повече от нас за неща, които ние сме живели, а вие сте ги гледали само по телевизията?

Вие нямате историческия опит с половинвековен комунизъм, заради това не разбирате нито Източна Европа, нито Източна Германия. Вие нямате историческия опит с вековно ислямско робство и затова не разбирате какво точно си причинявате с безконтролната миграция.

Като цяло, приличате на дете, което се е качило на мощна кола и само заради това си мисли, че разбира живота повече от стария си смотан чичо - неуспял материално, но много видял и много препатил през дългия си живот.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
преди 26 мин.
0
 
 
Никой не може да е по-велик от нас, освен Македония, но и тя е наша.
Aнонимен
преди 2 ч. и 14 мин.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Конфликт Израел-Газа
Почина Кирил Маричков
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: