Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гюнер Тахир: Не съм оптимист за съставяне на правителство
© Фокус
Не съм оптимист за съставяне на правителство. При толкова много партии в парламента и такова разцепление според мен шансовете са много малки. Това каза основателят и председател на Националното движение за права и свободи Гюнер Тахир в предаването "Утрото на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

При очертаващата се конфигурация в парламента за победителите – ГЕРБ-СДС, ще бъде много трудно да водят преговори за съставяне на правителство с останалите политически сили, отбеляза той. "Ако Борисов приеме условията на ПП-ДБ – приемане на антикорупционните закони и след това съставяне на правителство, тогава да, но не съм много сигурен дали той би приел тяхната оферта", коментира Тахир.

Той изключи възможността част от бъдещата коалиция да бъде третата политическа сила – "Възраждане", определяни от всички като неприемлив партньор. "Другите, които не биха влезли според мен, са по-малките партии – МЕЧ и евентуално "Величие", допълни той.

В изминалата предизборна кампания са липсвали програми и приоритети на политическите партии и се е заложило на черна кампания, отбеляза Гюнер Тахир. "Единствената партия, която изглеждаше конструктивна, бе ГЕРБ, защото знаеха, че ще бъдат първи и след това трябва да седнат на масата на преговори. Диалогичността на партиите много зависи от техните ръководства", допълни той.

Гюнер Тахир коментира разцеплението в ДПС. Според него то не е заради различни политики и принципи. "Просто Делян Пеевски и Ахмед Доган не можаха да се разберат за едни 100 милиона лева. Очакванията бяха, че Доган ще вземе повече гласове, но резултатите при 88% обработени протоколи показват, че "ДПС – Ново начало" има над 220 000 гласа при около 150 000 за Ахмед Доган. Що се отнася до гласовете от Турция, изборните резултати в района на Бурса показват, че около 30% от гласовете ще бъдат за "ДПС – Ново начало" и около 70% за Доган при ниска избирателна активност", посочи той.

Тахир отбеляза, че освен традиционните избиратели на ДПС, в общини като Борован и Якоруда например за "ДПС – Ново начало" гласа си са дали около 70% от избирателите. "Това не са традиционните избиратели на ДПС. Явно в определени области и общини вотът е в полза на "Новото начало", поясни той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: