Група на ВМРО влезе в сблъсъци с активисти на ГЕРБ пред къщата на Бойко Борисов в Банкя

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:32 / 22.06.2022
1819
Представители на ВМРО водени от Ангел Джамбазки се събраха на протест пред къщата на Бойко Борисов в Банкя, става ясно от кадри, разпространени във Фейсбук. Повод за демонстрацията е днешното решение на партия ГЕРБ да подкрепи френското предложение за вдигане на ветото върху Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС.

Известно е, че Бойко Борисов подкрепи Френското предложение за РСМ, даде на Кирил Петков 59 депутати. Предсавителите на ВМРО разпънаха плакати с призив: "Не предавай Македония" и "Бойко, страх ли те е". Те запалиха и факли.

При протестиращите обаче пристигнаха активисти и депутати на ГЕРБ, водени от Десислава Атанасова. Стигна се до спречкване с представителите на ВМРО. Във видеото се чуват обвинения за скъсани и разменени фланелки и взимане на телефони.

"Трябва да бъде защитен интересът на македонските граждани с българско самосъзнание, трябва да бъдат вкарани сроковете, които да бъдат гаранция, че ако нещо не се случи няма да продължи процеса и може да бъде върнат назад. Трябва да бъдат вкарани всички неща детайлно", каза Джамбазки.

"Това е всичко, което правим, в съзвучие с договора и рамковата позиция на българския парламент ще бъде вкаран протокола и по преговорната рамка и заключенията на Съвета. Това е, което ще се случи благодарение на изказванията на г-н Борисов днес и позицията, която ГЕРБ изрази. Гарант ще бъде целия ЕС и всички държави членки. Съвета и Комисията", отговори му Георг Георгиев.

"Благодарение на това, което направихме днес. Ако не бяхме извели въпроса пред очите на публиката, правителството щеше да го замете и да отиде с една неподготвена позиция. Но замисли се, благодарение на нас сега всички документи на ЕС ще влязат в съзвучие и в синхрон с българската Рамкова позиция от 2019 г. и с българския договор със РСМ", добави още той.


Виж коментарите (0)

Още по темата (862):
05.10.2024 Димитър Русков: РСМ залъгва с изкуствени проекти, а реториката им се пренася от България срещу целия ЕС
29.09.2024 Соломон Паси за отношенията между България и РСМ категоричен: Единственият печеливш е Русия
28.09.2024 Красимир Каракачанов: Господин Мицкоски ще се опитва да насажда омраза не само към България
25.09.2024 Проф. Неделчев: Ще се стигне до замразяване на отношенията ни с РСМ, което е един тупик
16.09.2024 Радев с първи коментар след срещата с президента на РСМ 
16.09.2024 Президентски съветник за визитата на Гордана Даковска: Ако държавник от съседна държава дойде да пие кафе в България, трябва да сложим знамената й в заведението?
Още новини от Национални новини:
Известен българин: За първи път ми се случва със сметката да ми д...
Проф. Михаил Константинов: Ако имат малко акъл, да вземат да напр...
Зверска катастрофа на АМ "Тракия"
Диагностицирането на този дефицит става чрез преглед при ендокрин...
Случаят с "бактерията-човекоядец" в България: Опасна е, защото за...
Коварен капан в банкоматите, може да загубите пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).