Грипната вълна идва през януари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:38 / 06.10.2013
559
Според анализи на здравните власти грипната вълна у нас се очаква в края на януари. Лекари обаче предупреждават, че вече могат да бъдат взети мерки срещу настъпващите вируси. Няма все още грип у нас. Върлуват респираторни инфекции, които се карат на крак за 2-3 дни. Грипът ще ни удари в края на януари, началото на февруари. И макар да е добре познат от последните 3-4 години, това съвсем не означава, че имаме имунитет към него. "Би трябвало да е по-леко, да няма усложнения, но няма как да бъде гарантирано", заяви д-р Ангел Кунчев пред bTV.

Рецепта за предпазване при грипна вълна - няма. Освен невъзможната пълна изолация. Най-ефективна срещу грип е имунизацията, твърди д-р Кунчев. Тя, обаче е само срещу грип. Той коментира, че не всяка година се имунизира, заради лоша организация не успявам, имунизирам възрастните родители.

Д-р Бонка Николова е семеен лекар на над 2000 души. Съветва само възрастните си пациенти са се ваксинират. "Не на всяка цена за ваксините. Има толкова хубави, естествени продукти. Да вземем например меда и пчелните продукти, хубави билки, има хубави препарати билкови, които са като хранителни добавки, които засилват имунната защита на организма. При други признаци вече има имуномодулатори и антивирусни препарати", обясни Николова.

За разлика от другите европейски държави, у нас процентът на хората които си поставят противогрипни ваксини е около 4%. Тази година се очаква да ни атакуват три нови грипни вируса.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).