Готвят на учениците вредни храни в стара посуда и лоша хигиена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:37 / 16.02.2015
817
Вносни храни с много консерванти и оцветители се използват масово при приготвянето на храна за ученици и деца в детските градини. При това повечето от училищните столове работят в стари и захабени помещения, при недобра хигиена. Това показа репортаж на БНТ.

За последните месеци специализираната агенция, която контролира качеството на храните у нас е съставила 24 предписания и 5 акта за нарушения в училищни столове. Сред повечето негативни констатации са използването на стара и захабена посуда както за разсипване на храната, така и при приготвянето й.

За да се подобри състоянието на училищното хранене са предвидени промени в законодателството, чрез които ще се гарантира използването само на произведени у нас храни, както и отстраняването на продукти с консерванти, съобщиха от държавната Агенция за безопасност на храните.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Лошото време си отива от понеделник
Поискаха забрана на приложенията, известяващи къде има камери на ...
Петков и Денков се срещнаха с Вселенския патриарх Вартоломей
Епидемиолози предупреждават: Пикът на грипната епидемия се очаква...
Празниците наближават, а с тях и 13-тата заплата. Какви са услови...
Първото уволнение, след случая с починалото бебе в Сандански, веч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).