Горски служители спасиха малко мече

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:59 / 16.07.2023
466
Служители на ТП "ДГС Ихтиман“ към ЮЗДП се включиха в акция по спасяването на мече на възраст около 3 – 4 месеца, слязло от гората в близост до вилната зона край с. Костенец. Снощи мечето е било забелязано в двора на една от вилите. След подаден сигнал от собственика на имота, горски служители го прогонили обратно в гората с надеждата да бъде намерено от майка му. Това съобщиха Югозападното държавно предприятие във Facebook.

По-късно, обаче, мечето отново слязло край вилите и се покатерило на дърво, където прекарало нощта. Тази сутрин мечето отново избягало и влязло в друг имот. Въпреки претърсването на гората, майката не е открита. Мечето е заловено горски служители от ДГС Ихтиман и РДГ София с помощта на служители на природозащитната организация WWF.

Ще бъде транспортирано до Парка за мечки в Белица, където за него ще бъдат положени грижи. Междувременно претърсването на района за следи от майката продължава. Ако тя бъде открита, то ще бъде върнато в естествената му среда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).