Голям удар за любителите на сериали, спряха известен сайт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:48 / 27.07.2023
695
Киберполицията затвори сайт за сериали като обекти на авторското и сродни на него права посредством интернет сайта tvseriali.bg. 

Действията са реализирани днес под ръководството на Софийската районна прокуратура, съобщиха от полицията. При извършената проверка спецполицаите установили собственика на сайта.

Изяснено е, че чрез този сайт мъжът е предоставял достъп до множество телевизионни сериали, чиито права за разпространение и излъчване принадлежат на две български медийни компании. Сериите били препредавани от видеоклипове, качени в руски сайт за хостинг на видеосъдържание.

Достъпът до сайта е прекратен поради множество нарушения. Иззети са документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване. 

Операцията е проведена в рамките на ЕMPACT - Европейската мултидисциплинарна платформа за борба с криминални заплахи (EMPACT).

България, в частност ГДБОП, ръководи приоритетната дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).