Главчев с голяма новина за пострадалите в бедствието в Карловско

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
14:35 / 30.05.2024
1158
Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско. Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов. В разговора в Министерския съвет участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

В спешен порядък ще се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата. Така, след като месеци наред местната власт е отправяла апели за помощ от държавата безрезултатно, вече ще могат да продължат редица важни дейности по речните корита и мостовете.

Припомняме, че във вчерашния ден кметът на Карлово каза пред "Фокус", че търпението на жителите на района, както и на кметовете се е изчерпало. Емил Кабаиванов бе категоричен, че ако средствата не бъдат отпуснати, протестът ще премине в безсрочен.

Последва и реакцията на премиера Димитър Главчев, който заяви, че областният управител трябва да изрази становище, а след това междуведомствената комисия да се събере, за да отпусне възможните средства в рамките на бюджета. По думите му исканите от кметовете 38 млн. лв. няма как да бъдат отпуснати.

Виж коментарите (0)

Още по темата (112):
05.06.2024 Отпуснаха над 10 млн. лв. за справяне с щетите след наводнението в
Карловско
30.05.2024 Kметът на Карлово: До края на годината чакаме още 28 млн. лв. за възстановяването след бедствието
29.05.2024 Кметът на село Богдан: Страхът от повторно наводнение, като това от преди 2 години, няма как да отсъства
29.05.2024 Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и отпускане на средствата повече от половин година
29.05.2024 Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 млн. лв. заради наводненията в Карловско
01.09.2023 Румяна говори година след наводнението: Какво е да изгубиш всичко, а държавата да ти даде пари за една врата
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).