Главчев: Петър Танев не се е явил на процедурите за временно управляващ посолството в Киев

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
13:16 / 24.07.2024
1514
Очевидно, че имам необходимите качества, още повече, че е минал всички съгласувателни процедури. Преценено е, че господин Ненчев притежава всички необходими качества - всички процедури са издържани на 100%. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев след края на правителственото заседание, предаде репортер на "Фокус"

"Подобна процедура имало в предишния Министерски съвет, която е достигнала до решение на Министерски съвет за предлагане на извънреден и пълномощен посланик, за която се изисква указ на президента. Тя не е предвижена от Министерския съвет до президентството - не е финализирана", обясни служебният премиер. 

Главчев допълни, че служебното правителство не е положило нито един изънреден и пълномощен посланик, където и да било, защото това е в компентенциите на редовното правителство. 

"Петър Танев не се е явил на процедурите. Аз не го познавам. Може би господинът няма интерес да бъде временно управляващи  иска да бъде извънреден и пълномощен посланик и изчаква процедурите, които според нас трябва да се извършат от редовно правителство и очакваме с третия мандат то да се случи", каза още той.

Служебният премиер обаче не уточни само Николай Ненчев ли се е явил на процедурите по избор на временно управляващ посолството в Киев. Той обясни, че се преминавало през няколко процедури - първо се канят служителите на МВнР, а едва след това външни кандидати. 

Главчев отказа да коментира реакцията на президентската институция по казуса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).