Ген. Кирил Радев за Коцев: По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:11 / 13.04.2024
1282
"По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал. Изумен съм, не може да не си даде сметка с какви хора се вижда, на какви рождени дни ходи и подаръците, които получава. Не е нормално това". Това заяви о.р. ген. Кирил Радев по NOVA NEWS по повод снимките и приятелството на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Отношенията, което е имал с тези хора, излизат извън рамките на поведението на човек, който е на този пост, каза Радев по адрес на Коцев. "За времето, за което управляваха, не се научиха да управляват, нито да крадат както трябва", каза иронично антимафиотът.

Изключено е главен секретар да участва в антикорупционна операция. Той трябва да координира дейността в МВР, не му е работа да извършва оперативна работа, поясни Радев.

"Главният секретар в МВР стана жертва, включително и на своя начин на мислене и на действие и като главен секретар, и като човек. Ще си отиде си отиде дамгосан със съмнението за корупция. Най-големият проблем са нарушените принципи на държавно управление". Тревожен фактът, че премиерът Николай Денков не знае какво се случва в МВР, коментира експертът. Противоречията и липсата на доверие между министъра и главния секретар на МВР е пагубен за ведомството. От там ще дойдат и щетите, категоричен е ген. Кирил Радев. Според него, това показва, че управлението на държавата е забатачено.

Относно снимките с участието на бившия главен секретар на вътрешното министерство Живко Коцев експертът изтъкна, че е нужно да се разбере дали става дума за постановка или той наистина участва в такава схема.

"Където има власт и пари, винаги има корупция. В такава среда се раждат и типове като Паскал", обясни антимафиотът. По думите му контрабандата не е еднократен акт.

Кирил Радев оспори и изтъквания успех на бившата шефка на Митниците Петя Банкова със заловената пратка наркотици. Според него това е станало вероятно по сигнал на партньорски служби и операцията просто е изпълнена тук. Припомняме, Ген. Кирил Радев е начело на антимафиотите именно по времето на първата и изглежда единствена операция срещу митичния Паскал.

Виж коментарите (0)

Още по темата (100):
14.10.2024 Шефката на Агенция "Митници" излиза на свобода
14.10.2024 Гледат искане на бившата шефка на Агенция "Митници" по случая "Пуделгейт"
01.10.2024 Министърът на вътрешните работи: Очаква се естрадацията на Паскал от Сърбия
29.09.2024 Адвокатът на Паскал проговори
29.09.2024 Задържаха Никола Николов-Паскал в Сърбия
28.09.2024 Никола Николов-Паскал от аферата с митниците е задържан
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).