Гардовете на властта ще ходят на море без пари?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
10:46 / 13.09.2012
564
Част от разходите за отдих и възстановяване на гардовете от НСО и техните семейства може да се покриват от бюджета на самата служба. Това е разписано в новия проектозакон, който урежда дейността на държавните охранители. Парите за това са заложени в касичката за социално-битово и културно обслужване на НСО. Предвижда се също и пълното покриване на пътните разходи на цялото семейство на съответния служител при почивка на морето или в планински курорти. Средствата обаче ще се отпускат само за екскурзиите в страната.

В текстовете е разписано и обезщетение от 6 заплати накуп за пострадал гард при изпълнение на службата. При тежка телесна повреда изплатените средства ще достигат до 10 възнаграждения.

Заедно с привилегиите обаче в закона са заложени и строги правила за професионална дисциплина и етика на охранителите. Те предвиждат мързеливите офицери и сержанти на НСО, които са спипани да не уплътняват работното си време, да бъдат мъмрени пред останалите служители. Порицание ще има след прикрито нарушение на колега.

За по-тежки провинения, като заловен пиян или дрогиран охранител, той ще бъде понижаван в звание. Задължително ще бъде уволнен пък служител на НСО, който издаде държавна тайна, прояви демонстративно неподчинение или използва служебно положение за лична изгода, е разписано още в новия закон.

Предвижда се също гардовете на властта да декларират всяка година доходите и имущественото си състояние.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).