Габриела Славова остава в ареста

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
16:30 / 23.04.2024
1373
Габриела Славова остава в ареста, предаде репортер на "Фокус". Днес съдът разгледа мярката й за неотклонение, която заедно с майка си е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев.

В момента Славова е в ареста, но иска по-лека мярка за неотклонение. Габриела не се яви на делото, беше изпратила писмо до съда.

Защитата на Славова посочи, че здравословното състояние на обвиняемата е влошено. Защитата приложи множество епикризи от проведени прегледи, които да подкрепят тезата, че обвиняемата не се чувства добре.

В залата присъства и Велико Минков, който твърди, че е баща на едно от децата на Габриела Славова, което е само на седем месеца. В момента и двете деца са при родителите на убития Пейо Пеев.

"Успях да видя сина си, гледат го много добре. Искам справедливост", каза Минков преди делото. Присъства и бабата на обвиняемата.

На предишното заседание на 30 януари Софийският апелативен съд прие, че са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемата в извършването на умишленото убийство на Пейо Пеев.

"Съдебното производство е във финалната си фаза. Възможността обвиняемата да се укрие отпада. Отличната й репутация също предполага, че няма да извърши престъпление. Видно е, че тя е участвала в тази случка, но с цел да осуети по-сериозни действия между участниците", това заяви защитата на Габриела Славова в съда.

Адвокатите на Славова отново посочиха, че тя е майка и иска да бъде до децата си като основание за по-лека мярка. Според защитата отговорните власти неглижират тежкото здравословно състояние на обвиняемата.

"Съществува реална опасност за живота й", казаха адвокатите. Според тях има възможност Славова да е получила мозъчен инфаркт.

Прокуратурата беше катеторична, че има достатъчно доказателства за вината на обвинаемата в извършването на убийството. Обвинението посочи, че Пейо Пеев е бил убит по особено мъчителен начин.

"Няма начин убийството да е извършено от един човек", посочи прокуратурата.

Според обвинението доказателствата за влошеното състояние на Славова също са неубедителни. "Прокуратурата е обвинител, не е лекар", репликираха адвокатите на Славова. Според съда има достатъчно доказателства, че Габриела Славова е участвала в убийството на Пейо Пеев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
29.08.2024 Тъщата на убития Пейо Пеев получи отказ от съда
23.08.2024 Съдът не разреши на убийцата на Пейо Пеев лечение в психиатрична клиника
27.06.2024 Обвинена в убийството на зет си остава в ареста
19.06.2024 Ето какво реши съдът за тъщата на Пейо Пеев
07.06.2024 Габриела топи майка си за убийството на Пейо
21.05.2024 Тъщата на Пейо Пеев остава в ареста
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).